SHIATSU THERAPIE

Een lichaam of geest uit balans zorgt voor verstoring en verzwakking. De energie wordt ongelijk verdeeld, de stroom van voeding en energie verminderd of stagneert en je weerstand verslapt. Een Shiatsu therapeut kan u helpen de balans weer te vinden.

 

The Browne Company - Shiatsu Praktijk Nederweert

Per 1 juli 2018 is Shiatsu therapeut Ruud van der Vegt (1960) verbonden aan de Stichting Gezondheid en Ontspanning. Hiermee worden het Japanse Shiatsu en de Traditionele Chinese Geneeswijze toegevoegd aan het arsenaal van mogelijke behandelingen binnen ons pand.

Shiatsu staat ’vrij vertaald’ voor vingerdruk. Het gebruik van deze techniek, beter bekend als drukpuntmassage, is een eeuwenoude manier van behandelen die in Japan steeds van vader op zoon werd en wordt doorgegeven. In combinatie met de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) wordt het in de Westerse wereld ingezet om een veelvoud van klachten en ziektes te verzachten, verhelpen en te voorkomen. Daarnaast wordt aanraking van het lichaam als prettig en ontspannend ervaren. 

In het Oosten is het gebruikelijk om met vaste regelmaat bij een masseur of therapeut binnen te lopen, je even kort te laten behandelen en te voorkomen dat je energetisch uit balans raakt. Je vindt de praktijken daar dan ook op nagenoeg elke hoek van de straat.

Een lichaam of geest uit balans zorgt voor verstoring en verzwakking. De energie wordt ongelijk verdeeld, de stroom van voeding en energie verminderd of stagneert en je weerstand verslapt. Zo kunnen ziekmakende factoren de aanval openen en hun slag slaan. In de TCM worden o.a. wind en emoties als belangrijke veroorzakers van disbalans genoemd.

Taak van de Shiatsu therapeut is het opmerken van de disbalans. Hierbij zijn de holistische inzichten, waarbij de mens in zijn geheel (lichaam en geest) wordt bekeken, van groot belang. Je kunt het lichaam namelijk niet los zien van de geest, maar de geest ook niet los van het lichaam. Ze zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Een behandeling is er op gericht om balans te herstellen, weerstand te verhogen en zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam te herstellen.

Voor een goede behandeling is het stellen van een juiste diagnose van belang. Dit vindt plaats aan de hand van ondervragen, kijken, luisteren, ruiken en aanraken. Vaste onderdelen zijn de anamnese, tong-, Hara (buik)- en pols diagnose.

BEHANDELTECHNIEKEN


Shiatsu massage

Een massage kan zowel zittend als liggend worden ondergaan. Je hoeft geen klachten te hebben om de positieve werking van een massage te ondervinden. Shiatsu als massage kan je lichaam ontspannen of activeren. Het ligt er maar net aan waar je behoefte aan hebt. De aanraking zorgt er ook nog eens voor dat je je bewust wordt van je eigen lichaam en dat draagt bij aan het voeden van de milt. Je wordt behandeld op een mat op de grond en draagt je eigen kleding.

Shiatsu therapie

Therapie is simpelweg het ondergaan van een behandeling van een ziekte of de symptomen daarvan. Naast Shiatsu kan hier ook moxa, cupping of acupunctuur voor worden ingezet. De therapeut bepaalt, in overleg, welke techniek zal worden ingezet. Het kan dus zijn dat voor een behandeling meerdere technieken worden gebruikt om tot het gewenste resultaat te kunnen komen.

Japanse acupunctuur

Pols- en Hara (buik) diagnose, die anders verloopt dan bij Shiatsu, gaan vooraf aan een behandeling met uiterst fijne naalden. Stagnaties worden zo opgeruimd om energie (Qi) en voeding (Xue)weer vrij te laten stromen. Je wordt behandeld op een massagetafel en draagt in de meeste gevallen alleen je ondergoed.

Moxa therapie

een therapie vol warmte - je wordt behandeld met het Japanse bijvoetkruid in meerdere vormen d.m.v. directe- en indirecte verbranding van pure moxa op de huid, moxastick (combi van bijvoetkruid en houtskool), moxapijp of de Tiger Warmer

Cupping therapie

een therapie met zuigkracht - door het creëren van een vacuüm in een glazen bol wordt er aan de huid getrokken - zo beweegt energie naar de oppervlakte en verbetert het o.a. je weerstand - de zuigende kracht zorgt ook voor een diepe massage

———

Voor meer informatie en het maken van een afspraak verwijzen we je naar The Browne Company - Shiatsu Praktijk Nederweert - bereikbaar via

T• 0495 634343
M• 06 26930828
E• info@thebrownecompany.nl

https://www.thebrownecompany.nl

 

Prijs

- € 55 per consult van ca. 50 minuten*

* kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar