top of page
SGO-Nederweert-Voorzijde_edited.jpg

Over ons

Stichting Gezond Ontspannen, oftewel SGO Nederweert, staat voor Gezondheid en Ontspanning. De therapieën binnen ons centrum staan ten dienste van jou. Of je nu jong of oud bent, beperkingen kent of niet, pijnklachten ervaart of fit bent, door een veelvoud aan diensten kunnen we in een ontspannen sfeer samen werken aan je gezondheid.

SGO Nederweert dankt haar ontstaan aan het initiatief van bestuurders Ronald en Theo. Bij de start in februari 2018 lag de drijfveer voor de stichting bij het muziekwaterbed therapie De achterliggende gedachte was en is om mensen met een beperking te helpen. De geestelijke vader van deze bijzondere therapie is Math Hansen.

 

Math werkte veertig jaar met gehandicapten bij St. Joseph/Daelzicht in Heel en is de uitvinder van het muziekwaterbed therapie. Als muziektherapeut had hij begin jaren tachtig het idee om muziek te combineren met een waterbed. Als geen ander merkte hij het ontspannende en heilzame effect ervan op. Hij paste het met succes toe bij zijn door spasmen geteisterde patiënten. Later is zijn idee verder ontwikkeld en wordt het momenteel veel breder ingezet.

 

Helaas is Math op 4 oktober 2018 overleden.

Binnen onze stichting had hij een bijzondere positie.

Bij het meer
bottom of page