top of page
SGO-Nederweert-8.jpg

Muziektherapie- waterbed

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

Math Hansen.jpeg

Zout is een essentieel ingrediënt in het leven en wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse therapeutische en medicinale toepassingen.

Wij beschikken over een professioneel muziektherapie-waterbed en zijn daarmee gespecialiseerd voor mensen met pijn- en/of stressklachten waardoor o.a. zintuig beleving een zeer ontspannende en pijnverlichtende werking heeft doormiddel van therapie op dit muziektherapiewaterbed.   Voor mensen van jong tot oud met een fysieke /mentale beperking , zoals  rugklachten, rheuma, gewrichtsklachten, MS, autisme, dementie, vele vormen van kanker, spierspanningsklachten, pijnklachten, eet- of slaapstoornissen, traumatische ervaringen, ADHD en nog vele andere klachten van het bewegingsapparaat is het een unieke vorm van therapie en/of pijnbestrijding.

Ook voor het ondergaan van  ontspannings- / relaxtherapie voor alle mensen in deze drukke en stressvolle maatschappij als preventieve maatregel om klachten te voorkomen, is deze muziekwaterbed-therapie uitermate geschikt. Doordat de werking wordt geïntensiveerd door niet alleen het beluisteren van muziek, maar door deze ook letterlijk te voelen ervaren de meeste mensen een vermindering of zelfs verdwijning van hun klachten alsmede een diepe ontspanning.  Het letterlijk ondergaan van de muzikale klanken is een weldaad voor het lichaam en de geest.  Ontspanning is één van de prettigste ervaringen die een mens kan ondergaan. Het helpt tegen pijn, verdriet, stress en het levert een geluksgevoel op. Veel mensen ervaren pijnverlichting door de combinatie van water en muziek.  Het muziekwaterbed wordt gebruikt ter ondersteuning om te komen tot ontspanning, herstel of het omgaan met (chronische) pijn.

Muziekwaterbed-therapie is voor mensen met of zonder een geestelijke en/of lichamelijke beperking welke door middel van zintuiglijke waarneming verlichting geeft.    Het licht, geluid en muziekkeuze zullen op de individu worden afgestemd.

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en is zeer ontvankelijk voor trillingen. Elk orgaan in ons lichaam heeft een bepaalde trilling.  Muziek veroorzaakt trillingen, die kunnen we horen maar ook voelen.   Doordat water trillingen versterkt betekent het liggen op een muziektherapie-waterbed dat het lichaam en geest deze trillingen ook daadwerkelijk ervaart. Het lichaam neemt de trillingen over van de muziek.   Door een sessie op ons muziektherapie-waterbed kun je een volledige ontspanning bereiken van zowel lichaam als geest.  Door deze ontspanning kunnen lichamelijke en psychische klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Een positieve energie stroomt door je lichaam en je voelt je meer ontspannen en energieker.  

De resultaten zijn over het algemeen verbluffend:

Het kan pijn in het algemeen verlichten
   
Onrust en angsten bij dementerenden verminderen en hiervoor in de plaats komt rust en geborgenheid.
   
Spasmen en krampen worden opgeheven
   
Mensen met lage rugpijn herstellen doorgaans snel, vaak zonder of minder medicatie!
   
Rheumatische pijnklachten en mensen met de ziekte van Bechterew hebben aanmerkelijk minder pijn
   
Mensen met angsten, depressies, burn-out klachten, stress klachten, psychosomatische symptomen, onrust en impulsief gedrag komen tot rust.  Ze kunnen ‘negatieve’ gevoelens zoals verdriet, boosheid en psychische pijn toelaten en deze vervolgens loslaten.
   
Mensen met migraine of hoofdpijn kunnen vermindering van klachten ondervinden
       
Bij mensen met de ziekte van Parkinson of Huntington kunnen de tremoren en de onrust afnemen.
   
Mensen met allerlei vormen van kanker, soms zelf in een terminaal stadium, met chronische of heftige pijnklachten kunnen minder pijn ervaren.  De behandeling kan de kwaliteit van leven verhogen.
   
Een sessie op het muziektherapiewaterbed is een weldaad voor lichaam en geest, daarbij kan het met de juiste toepassing diversen vormen van pijn en ziekten , verlichten of het leven draaglijker maken.

​Iedereen kan een muziektherapie op ons waterbed ondergaan, ongeacht of men klachten heeft of niet.  Het kan ook een preventieve werking hebben op het lichaam, bijvoorbeeld bij stressvolle werkomstandigheden of situaties.  Het zorgt voor ontspanning, gewoon even je hoofd leegmaken en volledig tot jezelf komen. 

​De clienten liggen met kleding (behoudens schoenen en bril ) op het muziekwaterbed.

De muziekwaterbed therapeut zal door subtiele aanraking (geen massage) van armen, benen, buik, hoofd en voeten de bloedvaten openen en lymfeklieren activeren waardoor het zelfgenezend proces van het lichaam wordt bevorderd.

Prijs

Prijs
Zouttherapie

- per persoon: €15,00​

per twee personen €25,00

- Vijfde behandeling gratis

​Elke sessie duurt 40 minuten.

bottom of page