top of page

ZOUTCABINE

Zout is een essentieel ingrediënt in het leven en wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse therapeutische en medicinale toepassingen.

Zoutcabine

Stichting Gezondheid & Ontspanning Nederweert heeft een aparte unit ter beschikking welke is voorzien van een 1-2 persoons zouttherapie-cabine, een 1-3 persoons infraroodcabine en tevens een eigen douche.  Ook hier kunt u dus in volledige privacy werken aan uw gezondheid en/of ontspanning.

 

Zout is een essentieel ingrediënt in het leven en wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse therapeutische en medicinale toepassingen.  Veel mensen ervaren na een paar dagen aan zee een veel beter en gezonder gevoel en het ademen gaat veel gemakkelijker. In de moderne samenleving is dankzij technologische innovaties een ander aspect van zouttherapie ontstaan. Hierbij wordt het belangrijkste voordeel van de kwaliteit van het zout voor de gezondheid bereikt door het vocht te absorberen.  Doormiddel van een halogenerator wordt er zout in de zoutcabine geblazen. Op deze manier ontstaat een klimaat dat vergelijkbaar is met die van een zoutgrot/zoutmijn/aan zee. Dit klimaat heeft een sterk natuurlijk effect dat de gezondheid verbetert.  Zouttherapie of ook wel Halotherapie genoemd helpt om meerdere nadelen tegen te gaan die het ademhalingssysteem kunnen belemmeren. Ontstekingen, bacteriële infectie, spastische verschijnselen van de bronchiën, slijmvorming, gevoelige ademhalingsorganen. Alsmede bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, etc heeft zout een positief effect.  

 

Door de zouttherapie/halotherapie verbetert de conditie bij de meeste patiënten en verminderd of verdwijnt de benauwdheid, kortademigheid, stress, slijm in keel en/of longen, aanhoudende hoest, huidklachten zoals o.a. eczeem, etc.

 

De oorsprong van zouttherapie gaat terug tot de zoutmijnen van Oost-Europa een aantal  eeuwen terug. Problemen met luchtwegen, verkoudheid en huidproblemen waren er nagenoeg niet onder de toenmalige mijnwerkers.  Daardoor is een therapie als deze ontstaan en gingen mensen met huid- en luchtwegaandoeningen de zoutmijn in.  Er zijn in sommige Europese landen nog steeds zoutmijnen welke op therapeutische doeleinden gebruikt worden.

 

Een behandeling in onze zouttherapie cabine ondergaat u met kleding aan, het zout doet na het inademen ervan zijn natuurlijke werking van binnenuit uw lichaam. Tijdens de behandeling kunt u relaxen onder het genot van een boek of tijdschrift.

Prijs

Zouttherapie

- per persoon:             €15,00

   per twee personen €25,00

- Vijfde behandeling gratis

- Elke sessie duurt 40 minuten.

Tip bij zoutcabine:

Geef eventueel een cadeaubon voor een kennismakingsbehandeling. Zeker in dit post corona-tijdperk is het zelf genezend proces en preventie van klachten zeer wenselijk. 

bottom of page